Linezera ekoloģiskā stāvokļa novērtējums - Hartmane, Kitija (Latvijas Universitāte, 2019)
Linezers ir beznoteces ezers, uz kuru ir liela antropogēna ietekme, jo tas atrodas Rīgā, Biķernieku trases vidū, kur ikgadēji, jau vairāk kā 50 gadus notiek auto un moto sporta sacensības. Linezers ir maz pētīts ezers, tam lielāka uzmanība pievērsta tikai nesen, sakarā ar trases pārbūves darbiem. Bakalaura darba mērķis ir novērtēt ezera ekoloģisko kvalitāti pēc ūdens bioloģiskajiem, ķīmiskajiem un fizikālajiem parametriem.

Linezers is an endorheic basin with a lot of anthropogenic influence, as it is located in Riga, in the middle of the Biķernieki route, where more than 50 years of auto, moto and sports events take place annually. Linezers is a little explored lake, with more attention being paid only recently due to the rebuilding of the track. The aim of the bachelor paper is to determine the ecological quality of the lake according to the biological, chemical and physical parameters of the water. Keywords: ecological quality, Linezers, Water Framework Directive
Estimation of the ecological status of Lake Linezers
Keywords: Vides zinātne; ekoloģiskā kvalitāte; Linezers; ūdens struktūrdirektīva; Linezers