Avārijsituāciju izstrāde un analīze SIA „Danfort” - Klapare, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbs „Avārijsituāciju izstrāde un analīze SIA „Danfort”” tika veikts ar mērķi izstrādāt potenciālos naftas produktu – benzīna un dīzeļdegvielas – noplūdes scenārijus un, izmantojot modelēšanas metodes, izvērtēt to sekas SIA „Danfort” Jelgavas naftas bāzes ietekmes zonā. Avāriju riska novērtējums veikts, pamatojoties uz nelabvēlīgāko situāciju atgadīšanās scenāriju norises iespējamību. Pētījumu rezultātā konstatēts, ka visnelabvēlīgākie avārijas scenāriji būtu dīzeļdegvielas rezervuāra (tilpums 5000 m3) vai benzīna rezervuāra (2000 m3) pilnīgs sabrukums. Maģistra darbs sastāv no 87 lapaspusēm, 14 attēliem, 10 tabulām, 37 formulām un 101 literatūras norādes. Darbam ir pievienots 1 pielikums – valsts un reģionālas nozīmes paaugstinātas bīstamības objektu saraksts. Atslēgas vārdi: ALOHA, avārijnoplūde, benzīns, dīzeļdegviela, modelēšana.

The aim of the master thesis „Development and analysis of accidental discharge scenarious at Ltd. „Danfort”” is to develop potential scenarios of petroleum products – gasoline and diesel fuel – leaks and assess the effects of the Ltd. „Danfort” impact zone, using modeling techniques. The accident risk assessment was carried out with the worst case assumptions. In the result of survey there are found that the worst accident scenarios would be a complete collapse of the diesel fuel (5000 m3 capacity) or gasoline tank (2000 m3 capacity). The master thesis consist of 87 pages, 14 illustrations, 10 tables, 37 equations and 101 references. There is 1 appendix: list of national and regional importance high-risk objects. Key words: ALOHA, accident release, diesel fuel, gasoline, modeling.
Development and analysis of accidental discharge scenarious at Ltd. "Danfort"
Keywords: Vides zinātne