Sistēma satiksmes dalībnieku skaitīšanai uz ietvēm - Sausais, Jānis (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba mērķis ir izstrādāt sistēmu satiksmes dalībnieku skaitīšanai. Šīs sistēmas mērķis ir veidot tīmekļa vietni, kurā lietotājam būs iespējams aplūkot datus par atpazītajiem satiksmes dalībniekiem un statistiku par tiem, kura attēlota dažādu veidu grafikos. Lietojot objektu skaitīšanas metodes, kuras ietver objektu atpazīšanu video kadrā un objektu izsekošanu starp video kadriem, sistēmā tiks veidoti ieraksti par atpazītajiem satiksmes dalībniekiem.

The objective of this work is to develop a system for counting road users. The aim of this system is to create a website where users can view data on recognized traffic participants and visually represented statistics about them. Utilizing object counting methods, which include object recognition in a video frame and object tracking across video frames, the system will generate records of the recognized traffic participants.
System for counting road users on pavements
Keywords: Datorzinātne; satiksmes dalībnieks; atrašanās vieta; datorredze; objektu izsekošana