Humors un humora stilu pielietojums saistībās ar personības iezīmēm pusaudžiem - Linture, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī pētījuma mērķis bija pārbaudīt humora stilu saistību ar personības iezīmju skalām pusaudžu pielietojumā, ka arī izvērtēt kuru humora stilu pusaudži izvēlās. Respondenti aizpildīja divas aptaujas: Humoru stilu aptauja (HSQ) un aptauju “Lielais piecinieks” (Big Five Inventory (BFI). Pētījuma iegūtie rezultāti neapstiprināja izvirzītās hipotēzes, kuras tika noraidītas izņemot sevi noliedzoša humora stila negatīvu vāju saistību ar ekstraversiju. Vel viens pētījuma rezultātu aspekt, pusaudži pielietojumā izvēlas biedrisko humora stilu.

The aim of this study was to investigate the relationship between humor styles and personality trait scales in adolescent use and to assess which humor styles adolescents choose. Respondents completed two surveys: the Humor Style Survey (HSQ) and the Big Five Inventory (BFI). The results of the study did not support the hypotheses that were rejected, except for the negative weak link between the self-defeating humor style and extraversion. Another aspect of the results of the study is that adolescents choose affiliative humor style.
Humor and the Use of Humor Styles in Relation to Adolescent' Personality Traits
Keywords: Psiholoģija; humors; humora stili; personības iezīmes; pusaudži