Latvijas uzņēmumu ieiešana un darbība Baltkrievijas tirgū - Jankovska, Anete (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba tēma ir „Latvijas uzņēmumu ieiešana un darbība Baltkrievijas tirgū”. Diplomdarba mērķis ir, balstoties uz Baltkrievijas uzņēmējdarbības, ekonomikas un politiskās vides izpēti, Baltkrievijā darbojošos Latvijas uzņēmumu aptauju un ekspertu viedokļu par Baltkrievijas tirgu apkopošanu, izdarīt secinājumus par Baltkrievijas tirgus potenciālu un pievilcību Latvijas uzņēmējiem un izteikt priekšlikumus veiksmīgākai Latvijas uzņēmumu ieiešanai Baltkrievijas tirgū un tirgus potenciāla izmantošanai. Pētījuma rezultāti apliecina Baltkrievijas tirgus nākotnes potenciālu un pievilcību Latvijas uzņēmumiem, kuras pamatā ir galvenokārt tirgus lielums, Baltkrievijas atrašanās vieta un pieaugošais atvērtības līmenis. Tomēr uzņēmumiem jārēķinās, ka ieiet šajā tirgū ir salīdzinoši grūti un pastāv daudzi uzņēmējdarbību kavējoši šķēršļi. Diplomdarba izstrādē izmantoti 68 informācijas avoti. Darba apjoms ir 104 lappuses, un tas ietver 30 attēlus, 1 tabulu un 7 pielikumus.

The topic of the bachelor thesis is „The entrance and operation of Latvian companies in the market of Belarus”. The purpose of study is to draw conclusions about the potential and attraction of Belarus market to Latvian entrepreneurs and to submit propositions on how to better enter the market of Belarus and take advantage of the market potential, based on a research of Belarus business, economic and political environment, a survey of Latvian companies operating in Belarus and expert interviews. Research results confirm the future potential and the attraction of Belarusian market to Latvian companies, mainly based on the market size, proximity and increasing openness. However, companies should take into account that entering the market of Belarus is quite challenging and there are many obstacles impeding business activities. Bachelor thesis is based on 68 information sources. It consists of 104 pages, including 30 pictures, 1 table and 7 appendixes.
The entry and operation of Latvian enterprises in the market of Belarus
Keywords: Ekonomika; internacionalizācija; tirgū ieiešanas stratēģijas; Baltkrievijas uzņēmējdarbības vide; Baltkrievijas uzņēmējdarbības vide; aptauja