Acu kustību analīzes pielietojumi krāsu redzes izmeklējumos - Katanska, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 47 lapaspusem. Tas satur 21 attēlus, 64 atsauces un 2 pielikumus. Darbā tiek analizēta iespēja objektīvi novērtēt krāsu redzi, izmantojot acu kustību parametrus. Pētījuma ietvaros tika veikti mērījumi ar dažāda piesātinājuma krāsainiem stimuliem, vērojot, vai dalībnieki veic lēnas acu sekošanas kustības. Pētījuma rezultāti apstiprina acu kustību tehnoloģijas potenciālu nodrošināt objektīvu krāsu redzes izmeklējumu. Izmantotā pieeja sniedz plašākas iespējas izpētīt krāsu uztveri, balstoties uz lēnu acu kustību analīzi. Tā var aizvietot tradicionālās pacientu atbildes, nodrošinot objektīvākus diagnostikas rezultātus vizuālo krāsu stimulu apstākļos.

The bachelor thesis is written in Latvian on 47 pages. It contains 21 images, 64 references and 2 attachments. The thesis analyzes the possibility of objectively assessing color vision using eye movement parameters. Within the scope of the study, measurements were conducted with color stimuli of varying saturation to observe whether participants performed slow eye tracking movements. The results of the study confirm the potential of eye movement technology to provide objective color vision examinations. The applied approach offers broader opportunities to explore color perception based on the analysis of slow eye movements. It can replace traditional patient responses, ensuring more objective diagnostic results under visual color stimulus conditions.
Applications of Eye Movement Analysis in Colour Vision Examination
Keywords: Optometrija; krāsu redze; lēnas sekošanas acu kustības; acu kustības; vizuālie stimuli