Aviosatiksmes radītā trokšņa piesārņojuma raksturojums - Lepa, Valērija (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā veikts VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" aviosatiksmes radītā trokšņa piesārņojuma mainības un ietekmējošo faktoru (meteoroloģisko un gaisa kuģu) novērtējums. Analīze veikta 2018. gadā iegūtajiem mērījumiem četrās lidostas teritorijā uzstādītās monitoringa stacijās – TMS1, TMS2B, TMS3 un TMS4. Lai analizētu VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" datus, izmantota statistiskā datu apstrāde, datu sektorālā analīze kontekstā ar gaisa kuģu pacelšanos un nolaišanos. Papildus veikts teritorijas apsekojums, lai vizuāli novērtētu paliekošā trokšņa ietekmi uz veiktajiem mērījumiem.

In this Bachelor thesis was assessed Riga’s International Airport noise pollution variability and its influencing factors (meteorological and aircraft). The analysis was based on data from four monitoring stations in Riga’s International Airport - TMS1, TMS2B, TMS3 and TMS4 in year 2018. To analyses this data was used statistical data processing method with aircraft take off and landing. In addition was checked territories of monitoring stations to visually evaluate remaining noise pollution impact on taken measurements
Aircraft noise pollution characterization
Keywords: Vides zinātne; trokšņa piesārņojums; gaisa kuģi; troksnis; ietekme