Indijas un Pakistānas militārie aspekti drošības kompleksa kontekstā - Žeļezņaka, Nadežda (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Indijas un Pakistānas militārie aspekti drošības kompleksa kontekstā”. Bakalaura darba mērķis bija izskatīt Indijas-Pakistānas attiecības no militāra konteksta. Indijas-Pakistānas attiecības tika analizētas pamatojoties uz drošības kompleksu un to kritērijiem, tādiem kā: draudzīguma/naidīguma attiecību raksturs, sacensība, un mijiedarbība. Autore izvēlējas pētīt Indijas un Pakistānas militāro sektoru, jo izskatot kursa darba ietvaros ekonomisko, politisko, sociālo, vides, un militāro sektoru, tika secināts, ka lielāka mijiedarbība starp divām valstīm tiek saskatāma tieši militārajā sektorā. Bakalaura darba izvirzīta hipotēze ir: „Indija un Pakistāna attīsta savu militāro kapacitāti, jo konflikta spriedze palielinās Kašmiras teritorijā.” Kašmiras konflikts tika paņemts kā krustpunkts, caur kuru tika analizētas Indijas-Pakistānas attiecības, jo tieši šīs strīds ( kurš turpinās no 1947.gada ) mudina valstis atrasties kara gatavība, veidojot un radot draudus, kuru rezultātā valstis palielina un attīsta savu militāro sektoru.

Bachelor thesis theme is – „Indian and Pakistan military aspect in security complexes context.” The task of bachelor thesis was to research India-Pakistan relations from a military context. India-Pakistan relations have been analyzed on the basis of security complexes and their criteria, such as: friendliness/hostility relations, competition and interaction. The bachelor thesis author has chosen to research India and Pakistan military sector, because, in consideration of course work where have analyzed all countries sectors ( economic, political, social, and military sectors ) it was concluded that greater interaction between the two countries are directly visible in the military sector. The bachelor hypothesis is: India and Pakistan is developing its military capacity, because of conflict increase in Kashmir. The Kashmir conflict is taken as the point of intersection, through which were analyzed India-Pakistan relations, because this conflict is leading countries to increase and develop its military sectors.
Indian and Pakistan military aspect in security complexes context
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)