AS “Valmieras enerģija” finanšu rādītāju analīze un to novērtējums - Rudzīte, Renāte (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba mērķis ir veikt finanšu analīzi akciju sabiedrībā „Valmieras Enerģija” saimnieciskās darbības periodam no 2012. gada līdz 2015. gadam un izstrādāt priekšlikumus šo finanšu rezultātu un rādītāju uzlabošanai. Darbs sastāv no 3 daļām: finanšu analīzes raksturojums; akciju sabiedrības “Valmieras Enerģija” raksturojums; bilances un peļņas vai zaudējumu analīze. Darba nobeigumā apkopoti secinājumi un priekšlikumi. Darbs sastāv no 62 lappusēm, darbā ir 14 tabulas un 8 attēli, tam pievienoti 3 pielikumi. Diplomdarba rakstīšanā izmantoti 25 avoti. Atslēgvārdi: finanšu analīze, finanšu rādītāji, finanšu novērtējums, kapitāla struktūra, likviditāte

The aim of diploma thesis is to perform financial analysis in join-stock company “Valmieras Enerģija” for the economical period of four years between 2012 and 2015, and to make suggestions to improve these financial results and indicators. Thesis consist of three parts: characteristics of financial analysis; characteristics of stock company “Valmieras Enerģija”; balance sheet and profit or loss analysis. Conclusions and suggestions are included in the summary. The diploma thesis consists of 62 pages. Paper has been written using 25 literary sources and supplemented with 14 tables and 8 images. Key words: financial analysis, financial indicators, financial evaluation, capital structure, liquidity
Financial analysis and assessment of join-stock company "Valmieras Enerģija"
Keywords: Ekonomika; Finanšu analīze; Finanšu rādītāji; Finanšu novērtējums; Kapitāla struktūra; Likviditāte