Lasītprasme un tās nozīme latviešu kā otrās valodas apguvē 10.klasē. - Novikova, Karina (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba nosaukums: Lasītprasme un tās nozīme latviešu kā otrās valodas (LAT2) apguvē 10.klasē Darba saturs: 136 lpp., 2 attēli, 1 tabula, analizēti 38 literatūras avoti. Diplomdarba mērķis ir apzināt lasītprasmes nozīmi latviešu valodas kā otrās valodas apguvē 10. klasē. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti šādi uzdevumi: teorētiskās literatūras izpēte (metodikas, psiholoģiskā, pedagoģiskā literatūra); skolēnu prasmju un zināšanu apzināšana, kā arī vecumposma psiholoģisko īpatnību apzināšana; 10.klases skolēnu viedokļu un vēlēšanu uzklausīšana un ievērošana. Atslēgvārdi: valodas un LAT2 apguve; lasīšanas process, lasītprasme, lasītprasmes apguve; motivācija.

Title: Reading skill and its improtance in learning LAT2 in 10th form. Content: 136 pages, 2 pictures, 1 table, 38 literary sources analyzed. Objective: to realize value of reading skill at development of the Latvian language as second language in the 10th form. To reach the purpose such tasks have been put forward: research of the theoretical literature (the methodical, psychological, pedagogical literature); to realize skills and knowledge of pupils, and also to realize psychological features of pupils age; auscultation and observance of opinions and desires of pupils. Keywords: development of language and LAT2; process of reading, reading skill, development of reading skill; motivation.
Reading Skill and its improtance in learning LAT2 in 10th form.
Keywords: Pedagoģija