Noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas politika Latvijas bankās - Gruņenko, Daniela (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba nosaukums ir Noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas politika Latvijas bankās. Noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācija un terorisma finansēšana ir atzīta par vienu no visnopietnākajām ikvienas pasaules valsts ekonomisko, politisko un sociālo drošību un stabilitāti apdraudošajām problēmām. Korupcija, narkotisko vielu un cilvēku tirdzniecība, terorisms un citi noziegumi ir iespējami tikai ciešā saistībā ar noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizāciju. Dotā pētījuma mērķis ir noteikt vai Latvijas banku noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas politika atbilst starptautiski noteiktajām prasībām. Izvirzītā mērķa sasniegšanai tika noteikti tādi uzdevumi kā starptautiskās un LR likumdošanas noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā analīze un Latvijas Banku noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas politikas izpēte un analīze. Pētījuma rezultatā autore guva pārliecību par to, ka Latvijas bankās pastāv ļoti efektīva cīņa ar noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas, neskatoties uz to ka vēl ir nepieciešams veikt daudzus uzlabojumus. Atslēgas vārdi: naudas atmazgāšana, noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācija, klientu uzticamības parbaude, finanšu iestāde. Atslēgas vārdi: naudas atmazgāšana, noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācija, klientu uzticamības parbaude, finanšu iestāde.

The title of diploma is Money Laundering and Terrorist Financing Prevention Policy in Latvian Banks. Money laundering and terorist financing have been recognized as one of the most serious of any country in the world economic, political and social security and stability threating problems. Corruption, drug and human trafficing, terrorism and other crimes are possible only in close connection with money laundering. The present diploma aim is to determine whether the Latvian banking money laundering and terorist financing prevention policy comply with international requiremennts. To achieve this objective were set tasks such as international and Latvian money laundering and terorist financing prevention law analysis and to research and analize money laundering and terorist financing prevention policies in Latvian banks. In the result, the author has gained confidence in the fact that in Latvian banks is a very effective money laundering and terorist financing prevention policy, despite the fact, that there is a need to make many improvements. Key words: money laundering, customer due dilligence, money laundering prevention, financial institution.
Money Laundering and Terrorist Financing Prevention Policy in Latvian Banks
Keywords: Ekonomika