Splainu interpolācija daudzkāršu mezglu gadījumā: atrisinājuma eksistences un unitātes nosacījumi - Jemeļjaņenko, Violeta (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbs ir veltīts splainu interpolācijas uzdevuma atrisinājuma eksistences un unitātes nosacījumu pētīšanai daudzkāršu interpolācijas mezglu gadījumā. Darba mērķis ir izpētīt nosacījumus, pie kuriem splainu interpolācijai daudzkāršu mezglu gadījumā eksistē un ir viens vienīgs atrisinājums, aprakstīt tos lineāriem, kvadrātiskiem un kubiskiem splainiem, ka arī izdarīt secinājumus priekš augstāku pakāpju splainiem. Atslēgvārdi: interpolācijas uzdevums; polinomiālie splaini; eksistences un unitātes nosacījumi.

This bachelor work is devoted to the conditions of existence and uniqueness of a solution of the spline interpolation problem with multiple knots. The goal of this work is to study conditions, when spline interpolation problem with multiple knots has unique solution, check up for linear, quadratic and cubic splines and to get a conclusion for splines with highest degrees. Keywords: interpolating problem; polynomial splines; existence and uniqueness conditions.
Spline interpolation with multiple knots: conditions of existence and uniqueness of a solution
Keywords: Matemātika