Audiovizuālo materiālu pārvaldība un saglabāšana Latvijas Bankā - Strade, Ineta (Latvijas Universitāte, 2015)
Pārmaiņas, kas ienāk kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas jomā, aicina ikvienu institūciju aizdomāties par institucionālās atmiņas saglabāšanas jautājumiem. Maģistra darbā pētīti Latvijas Bankas audiovizuālo materiālu pārvaldības un saglabāšanas jautājumi, uzsvaru liekot uz jaunizveidotā audiovizuālo materiālu digitālā repozitorija izpēti. Pētījuma mērķis ir pārliecināties, vai digitālais repozitorijs izveidots atbilstoši Latvijas Bankas vajadzībām un labas prakses principiem un vai tā organizatoriskais un tehniskais risinājums nodrošina Latvijas Bankas audiovizuālo materiālu pārvaldību, saglabāšanu un pieejamību. Pētījuma rezultāti liecina, ka digitālā repozitorija izveide kopumā nodrošina audiovizuālo materiālu pārvaldību, saglabāšanu un pieejamību, bet tā atbilstība uzticama digitālā repozitorija kritērijiem un mūsdienīga digitālā repozitorija lietotāja vajadzībām nav pilnīga.

The Master's Thesis studies the issues of management and preservation of Latvijas Banka's audiovisual materials, focusing on the examination of the newly-established digital repository of audiovisual materials. The objective of the study is to make sure whether the digital repository has been established in accordance with the needs of Latvijas Banka and principles of best practice, and whether its organisational and technical solution ensures management, preservation and availability of Latvijas Banka's audiovisual materials. The study results show that the digital repository in general ensures the above needs, whereas its compliance with the criteria of a trusted digital repository is incomplete and it does not fully meet the needs of a modern user of e-resources.
Management and preservation of audiovisual materials at Latvijas Banka
Keywords: Bibliotēkzinātne