Vidējā devona nogulumi un fosīlijas Muižarāju un Veczemju klintīs - Blumbergs, Alvis (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā ir pētīti vidējā devona nogulumi un fosīlijas Muižarāju un Veczemju klintīs. Bakalaura darba autors ir veicis iepriekšējo autoru sastādītā ģeoloģiskā griezuma papildināšanu, smilšaino nogulumu paraugu granulometrisko analīzi un mikrofosīliju izpēte. Fosīlijas ir aprakstītas un noteiktas. Atrastās makrofosīlijas ir izpreparētas un noteiktas. Labākas no atrastajām fosīlijam ir nofotografētas. Muižarāju klintīs ģeoloģiskais griezums ir komplicētāks, kā arī tajās var atrast daudz vairāk fosīliju nekā Veczemju klintīs. Pamatojoties uz iežu sastāvu un fosīlijām Muižarāju klintīs griezuma apakšējā daļa pieskaitīta Burtnieku, bet vidējā un augšējā daļa - Gaujas svītai.

Blumbergs A. 2015. Middle Devonian deposits and fossils from Muižarāji and Veczemji cliffs. Deposits and fossils of the Middle Devonian age were studied in Muižarāji and Veczemji cliffs. Author supplemented logo f geological section prepared by previous authors with additional information. Bachelor thesis deals with grain-size analysis and research of microfossils, which have been described and identified. Macrofossils found have been prepared and identified. The best from the fossils found have been photographed. In Muižarāji cliffs they are more complicated as well can be found much more fossils than in Veczemji cliffs. Geological section is more complicated and more fosils are found in Muižarāji Cliffs compared to Veczemji Cliffs. Based on lithology and fosils author supposes that the Burtnieki Formation is exposed in lower part and the Gauja Formation in the upper part of the Muižarāji Cliffs.
Middle Devonian deposits and fossils from Muižarāji and Veczemji cliffs
Keywords: Ģeoloģija; granulometriskais sastāvs; makrofosīlijas; mikrofosīlijas; smilšakmens; klintis