Videi draudzīga tirdzniecības vai pakalpojumus sniedzoša uzņēmuma noteikšanas kritēriji - Felzenberga, Linda (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Videi draudzīga tirdzniecības vai pakalpojums sniedzoša uzņēmuma noteikšanas kritēriji” izstrādāts ar mērķi noteikt kritērijus tirdzniecības vai pakalpojumus sniedzošiem uzņēmumiem, kurus izmantojot, būtu iespējams noteikt to, cik šie uzņēmumi ir videi draudzīgi. Darba ietvaros tiek pētīta videi draudzīga uzņēmējdarbība un tās ietekme uz vidi, apkopoti kritēriji videi draudzīga uzņēmuma noteikšanai. Kritēriji apkopoti anketā, kuru paredzēts izmantot konkursa „Videi Draudzīgs tirgotājs” vērtēšanā. Darba gaitā atklājušās dažādas nepilnības esošajā konkursa vērtēšanas un uzvarētāju noteikšanas kārtībā. Lai to uzlabotu, veikta konkursa vērtēšanas sistēmas izstrāde un izteikti priekšlikumi nepilnību novēršanai. Atslēgas vārdi: ilgtspējīga attīstība, videi draudzīgs, uzņēmējdarbība, kritēriji, vērtēšanas anketa.

The aim of this bachelor`s thesis „Criteria for defining environmentally friendly trade or service providing companies” is to establish criteria for trade or service providing companies, with whom it would be possible to determine how eco-friendly these companies are. In this paper environmentally friendly entrepreneurship and its impact on environment has been studied. Criteria for defining eco-friendly entrepreneurship have been summarized in evaluation questionnaire, which will be used in competition`s “Environmentally Friendly Trader” evaluation. Some weaknesses in evaluating process and in determination of winners in this competition have been discovered. New evaluation system and some proposals have been made to improve it. Key words: sustainable development, environmentally friendly, entrepreneurship, criteria, evaluation questionnaire.
Criteria for defining environmentally friendly trade or service providing companies
Keywords: Vides zinātne