SIA "LETA" debitoru parādu uzskaite, politikas novērtējums un vadība - Vītiņa, Annija (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba būtība ir pētīt debitoru parādu vadības procesa elementus. Darba mērķis ir uz SIA “LETA” debitoru parādu uzskaites un vadības analīzes pamata, izstrādāt priekšlikumus debitoru parādu pārvaldības pilnveidošanai uzņēmumā. Darbā tiek aprakstīta debitoru parādu būtība, struktūra, uzskaite, pārvaldība un likumdošana. Darbā veikta debitoru struktūras un dinamikas analīze, kā arī aprēķināti aprites koeficienti. Darba nobeigumā tiek apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi debitoru parādu pārvaldības uzlabošanai uzņēmumā. Darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba apjoms ir 74 lpp., tas satur 6 tab., 5 att. un 5 pielikumus. Atslēgvārdi: debitoru parādi, debitoru parādu pārvaldība, debitoru uzskaite, debitoru analīze, kredītpolitika

Work is to explore process elements of accounts receivables management. The aim of the diploma paper is to define efficiency of accounts receivables management and formulation of practical proposals for improving accounts receivables management. In the present work are described accounts receivable entity, structure, marketing and legislation. In practical part of the work is represented accounts receivable structural and dynamical analysis and are calculated turnover coefficients. The conclusions and suggestions are made to manage development of accounts receivable in the enterprise. Diploma paper includes the introduction, 3 chapters, conclusion and suggestions. The diploma paper consists of 74 pages, 6 tables, 5 figures and 5 appendices. Keywords: accounts receivable, management of accounts receivable, debtor accountancy, analysis of debtor, credit policy.
LETA Ltd accounts receivable, policy assessment and management
Keywords: Ekonomika; debitoru parādi; debitoru parādu pārvaldība; debitoru uzskaite; debitoru analīze; kredītpolitika