Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā un labklājības veicināšana bāreņiem, uzsākot dzīvi pēc ārpusģimenes aprūpes. - Stupeņa, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarbs izstrādāts ar mērķi izpētīt sociālās uzņēmējdarbības ietekmi uz pilngadību sasniegušajiem bāreņiem kā sociāli neaizsargātu sabiedrības grupu. Maģistra darba galvenais uzdevums bija pētīt pilngadību sasniegušo bāreņus atbalsta mehānismus pēc ārpusģimenes aprūpes Latvijā un sociālās uzņēmējdarbības kā komercdarbības ietekmi kopumā. Analīzes rezultātā tiek secināts, ka ar sociālās uzņēmējdarbības palīdzību var risināt sociālās problēmas, taču, sociālā uzņēmējdarbība Latvijā ir attīstības sākuma stadijā. Tiek secināts, ka, atbalsta sistēma pilngadību sasniegušajiem jauniešiem tiek balstīta tikai uz standartizētu pabalstu sistēmu.Sniegti priekšlikumi atbilstošajām institūcijām.

The aim of the thesis was to examine the impact of Social Entrepreneurship on Young People Leaving Care who is defined as socially vulnerable group in society. The main task to fulfil the aim was to ,firstly, analyse the support mechanisms for young people leaving care. Secondly, to analyse the core values in social entrepreneurship as a business entity. The results conclude that social entrepreneurship can help to solve social challenges, but the social entrepreneurship is still in early stage of development. The results also conclude that after care support scheme is based on
Social entrepreneurship in Latvia and improving the Well-Being of Young People Leaving Care.
Keywords: Ekonomika; sociālā uzņēmējdarbība; pilngadību sasniegušie bāreņi; neaizsargāta sabiedrības grupa; bāreņu integrācija sabiedrībā