Uzņēmuma SIA EDS finansiālās darbības analīze un pilnveides iespējas. - Smirnovs, Aigars (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma: Uzņēmuma SIA “EDS” finansiālās darbības analīze un pilnveides iespējas. SIA “EDS” ir viens no uzņēmumiem, kurš veic gan iekšējos, gan ārējos elektromontāžas darbus spriegumam līdz 20kV. Uzņēmums SIA “EDS” ir dibināts 2007.gadā 16. februārī ar mērķi veikt elektropārvades līniju izbūvi, iekšējo un ārējo tīklu projektēšanu, izbūvi, rekonstrukciju un modernizāciju, kā arī energobūvniecības darbu pasūtījumu izpildi. SIA "EDS" ir licencēts uzņēmums elektroierīču montāžas, pārbaudes, ieregulēšanas un mērīšanas darbu veikšanai elektroierīcēs ar darba spriegumu līdz 1000 V. Bakalaura darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā autors teorētiski apraksta uzņēmējdarbības formas, uzņēmuma iekšējo un ārējo vidi, kā arī uzņēmuma finanšu analīzi. Otrajā nodaļā autors raksturo uzņēmumu SIA “EDS”. Trešajā nodaļā autors analizē uzņēmuma SIA “EDS” finanšu koeficientus, izmantojot uzņēmuma bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķinus par 2014. līdz 2018.gadiem. Bakalaura darbs sastāv no: ievada, teorētiskās un praktiskās daļas, secinājumiem, priekšlikumiem, kā arī no izmantotās literatūras saraksta. Bakalaura darbā ir izmantotas latviešu un ārzemju literatūras un avoti. Bakalaura darbā ir: 60 lpp., 15 tabulas, 17 attēli, 8 formulas un 77 izmantotie literatūras avoti Atslēgvārdi: analīze, uzņēmums, finanšu, forma, rādītāji, koeficienti

Bachelor thesis: financial analysis and further development possibilities for company “EDS” “EDS” is one of the companies that provide indoor and outdoor electric installations for voltage till 20kV Company “EDS” was founded in 16th of February, 2007 with the purpose to build power transmission lines, construction of indoor and outdoor network, all together construction, reconstruction, modernisation, as well as fulfilment of projects regarding energy construction. EDS is licensed to carry out electrical equipment assembly, inspection, tuning and for measuring electrical appliances within the voltage of 1000 V. Bachelor thesis consists of three chapters. In the first chapter, the author theoretically describes the different forms of business, the internal and external environment, as well as the financial analysis of the company. In the second chapter author describes the companies EDS financial coefficient, using the balance and profit or loss calculations for the years 2014. through 2018. Bachelor thesis consists of: introduction, theoretical and empirical part, conclusion, suggestions, references. Both Latvian and international sources were used for the bachelor thesis. Bachelor thesis: 60 pages, 15 tables, 17 images, 8 formulas, 77 references. Keywords: analysis, company, financial, form, indicators, coefficient.
Companies SIA “EDS” Analysis of financial activity and fulfillment opportunities.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; analīze; uzņēmums; finanšu; forma; rādītāji