Objektu kontūrlīniju konfigurācijas uzlabošana - Rozentāle, Aiva (Latvijas Universitāte, 2009)
Šis kvalifikācijas darbs izstrādāts saistībā ar programmēšanas praksi Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūtā. Darba mērķis bija izstrādāt objektu kontūrlīniju konfigurācijas uzlabošanas moduli, kas uzlabo attēlus. Attēls tiek sadalīts nogriežņos. Izstrādātais modulis analizē nogriežņus un veic to savienošanu gan ar nogriežņiem, gan zīmējot riņķa līniju, ja tas nepieciešams. Tas atkarīgs no nogriežņu garuma un novietojuma citam pret citu. Kvalifikācijas darbā izstrādātajā programmatūrā ir realizēti algoritmi, kas nodrošina minēto nogriežņu analīzi un savienošanu.

This qualification work was developed in connection with programming practice in the Institute of Mathematics and Computer Sciences, University of Latvia. The objective of this work was to develop a module for improvement of object contour line tool. Image is segmented. Developed module analysis segments and connects them with straight lines or with drawing circumference if it is necessary. It depends on length and placement of segments. This work was contributed to develop algorithms that accomplish segment analysis and connection.
Improvement of object contour line configuration
Keywords: Datorzinātne