Personāla atlases procesa analīze un pilnveidošanas iespējas VSAC “Latgale”. - Lapiņa, Inga (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba autore: Inga Lapiņa. Kvalifikācijas darba tēma: “Personāla atlases procesa analīze un pilnveidošanas iespējas VSAC “Latgale”. Kvalifikācijas darba mērķis: Noteikt personāla atlases procesa pilnveidošanas iespējas Valsts sociālās aprūpes centrā “Latgale”. Darba izstrādes procesā izmantoti teorētiskās literatūras par personāla piesaisti avoti, statistisko pētījumu par personāla atlases procesu avoti, pētāmās iestādes nepublicētie dati un informācija no interneta veidnēm. Pirmajā nodaļā autore sniedz personāla atlases procesa teorētisko raksturojumu (tā nozīmi, veidi, metodes, instrumenti, process pa etapiem). Otrajā nodaļā dots VSAC “Latgale” īss darbības raksturojums, kā arī izanalizēts personāla atlases process iestādē. Trešajā nodaļā parādītas personāla atlases procesa pilnveidošanas iespējas VSAC “Latgale”. Empīriskais pētījums balstīts uz dokumentu un aptaujas anketu analīzi par periodu no 2015. gada līdz 2018. gada augustam. Pētījuma galvenie rezultāti: autores izstrādātos priekšlikumus var izmantot VSAC “Latgale” personāla atlases procesa pilnveidošanai. Darba apjoms ir 55 lpp, papildināts ar 10 attēliem, 3 tabulām, 20 bibliogrāfiskajām vienībām. Kvalifikācijas darbu veido: ievads, 3 nodaļas, 17 secinājumi, 8 priekšlikumi un 11 pielikumi. Atslēgas vārdi: personāla atlase, personāla atlases process, atlases veidi, personāla atlases metodes, instrumenti

The author: Inga Lapiņa Subject: Analysis and optimization of personnel selection process in VSAC “Latgale” The Goal is to determine the possibilities to improve the personnel selection process in the State Social Care Center “Latgale” In the first chapter author presents the theoretical characteristics of the personnel selection process (meaning, types, methods, tools, process by stages). The second chapter gives a brief overview of the SSCC “Latgale”, as well as analyses of the personnel selection process in the care center. Third chapter shows improvement possibilities of the personnel selection process in the SSCC “Latgale”. An empirical study is based on an analysis of documents and questionnaires for the period from 2015 to August 2018. Literature review includes theoretical literature on the attraction of personnel, sources of statistical research on personnel selection, processes, unpublished data of the research institution and information from online resources, such as, templates that have been used in the work of development process. Qualification analysis is on 55 pages, updated with 10 pictures, 3 tables, 20 used bibliography. The qualification work consists of – Introduction, 3 chapter, 17 conclusions, 8 proposals and 11 attachments. Research result of the study: qualification work can be used to improve personnel selection process in SSCC “Latgale”, from the given proposals. Keywords – personnel selection, personnel selection process, selection methods, recruitment methods, tools
ANALYSIS Analysis and optimization of The Personnel selection process for VSAC “LATGALE”.
Keywords: Sabiedrības vadība; Personāla atlase; Personāla atlases process; Atlases veidi; Personāla atlases metodes; Instrumenti