Projekts Mēbeļu salona "Mēbeļu paradīze" izveidošana - Turjeva, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba temats ir - projekts Mēbeļu salona „Mēbeļu paradīze” izveidošana.” „Kad izvēle plaša, svarīgi to izdarīt pareizi” – skaistums, harmonija un labs noskaņojums, īstenoti interjerā ir „Mēbeļu paradīze” kredo. Uzņēmuma stratēģija – ar maksimālu darba atdevi un pēc iespējas minimālu līdzekļu izlietojumu iekarot lielāku tirgus daļu, nodrošināt stabilitāti pakalpojumu sniegšanā un panākt vispārēju uzņēmuma attīstību. Galvenais projekta mērķis ir izstrādāt sabiedrības ar ierobežotu atbildību darbības uzsākšanu mēbeļu vairumtirdzniecība sfērā. Kā rezultātā tiks atvērts mūsdienīgs un stilīgs mēbeļu salons „Mēbeļu paradīze” . SIA “ Mēbeļu paradīze” mērķis ir piesaistīt pēc iespējas vairāk klientu, tādā veidā nodrošinot uzņēmuma sekmīgu funkcionēšanu un ienākumu gūšanu. Prātīgi cilvēki zina, ka vajag meklēt nevis zemas cenas , bet to zelta vidusceļu pie kura pieņemama cena nesāks projicēt uz piedāvāto pakalpojumu kvalitāti. Prieks par zemo cenu ātri pāriet , bet vilšanās par sliktu kvalitāti paliek ilgi. Mūsu uzdevums -panākt itāļu mēbeļu tirgu vairāk pieejamu mūsu klientiem.Latvijā pašlaik ir reģistrētas 144 firmas, kuras pamatdarbības veids ir mēbeļu vairumtizdniecība. Tieši Vidzemes rajonā ir reģistrētas 22 firmas, kuras ir līdzīgas „Mēbeļu paradīze”-un tas sastāda 15% procentus. Pēc autores domām firmu skaits samazinās, jo daudzas firmas krīzes dēļ kļuvušas maksātnespējīgas. Pēc Valsts Ieņēmumu Dienesta datiem 10. gadu laikā ir likvidētas 23 firmas, kuras nodarbojās ar mēbeļu vairumtirdzniecību. Tas liecina par to, ka autore ir pareizi izvēlējusies nozari, kura joprojām attīstās. Peļņas vai zaudējumu aprēķins par 2011. gadu tiek rēķināts pa mēnešiem. Par 2012. -2013. gadu ieņēmumu plāns tiek aprēķināts par veselu gadu kopā. Peļņas vai zaudējumu aprēķina atspoguļotas visas uzņēmuma izmaksu pozīcijas. Pēc tiem var secināt tas spēle nozīmīgu lomu izdevumos. Pirmā gadā uzņēmums saņem tīro peļņu 2 792 Ls apmēra, otrā un trešā gadā peļņas apmērs sastādīs 2 465 Ls un 2 685 Ls. Pirmā gadā būs neliela peļņa, jo uzņēmums izvēlējas maksāt mikrouznemumu nodokli.Ar katru gadu apgrozījums pieaugs- un „Mēbeļu paradīze” paries uz parasto SIA. Naudas plūsmas prognoze par 2011. gadu tiek rēķināta pa mēnešiem. Par 2012. - 2013. gadu naudas plūsmas prognoze tiek aprēķināta par veselu gadu kopā. Naudas plūsmas pārskats atspoguļo naudas plūsmu pārskata periodā, klasificējot to kā naudas plūsmu no pamatdarbības, ieguldījumu darbības un finanšu darbības. Pirmā gadā naudas plūsmas beigu atlikums sastādīs 6 099 Ls, otrā un trešā gadā - 10 942 Ls un 2 971Ls. 2013 gadā ir tik mazs beigu atlikums sakarā ar to, ka firmā nolēma atdot naudu(parādu) dibinātajiem- 10 000 Ls apmērā. Maģistra darba kopējais apjoms, neskaitot pielikumus ir 78. lappuses datorraksta. Darbs sastāv no 8 daļām un 6 pielikumiem. Darbā tiek iekļautas 29 tabulas un 9 attēli. Literatūras sarakstā ir iekļauti 20 izmantotās literatūras avoti.

The theme of this project is - interior design Furniture "Furniture Paradise" creation."Furniture Paradise" furniture mission: to give people the opportunity to purchase a wide range of modern, high quality living room furniture - living with style. We do not sell furniture, but also help them buy! “When a wide choice, it is important to do it perfectly” – beauty, harmony and good mood, implemented in the interior is “Furniture Paradise” credo. The company's strategy - to maximize the return and make minimal use of resources to capture greater market share to ensure stability in service delivery and achieve a company's development. The main goal of the project is to create and develop a limited company in the furniture field. As a result, will be opened a modern and stylish furniture salon “Furniture paradise ". The income statement for 2011 year is estimated by month. 2012. -2013. year’s revenue plan is calculated for a whole year together. The income statement reflects the company's cost of all items. These imply that it plays an important role in the costs. The first year the company receives a net profit of LVL 2792, the second and third year, the amount of profit will draw up a LVL 2465 and LVL 2685. The first year will be a small profit as the company opted to pay micro-enterprises taxi. Each annual turnover will increase, and "Furniture Paradise" becomes the usual LTD. The company’s forecast in 3 years time profitability based on the assumption that a greater share of sales focuses directly on the finished goods. It is known that the least risky type of business is direct sales because it does not require significant staff resources, not so much follow the prices of goods and waste material as it is producing or assembling the product. Cash flow forecast for 2011 year is calculated by month. 2012 - 2013 year’s cash flow forecast is calculated for a whole year together. The cash flow statement reflects cash flows for the period by classifying it as cash flow from operating activities, investing activities and financing activities. The first year cash flow will draw up a final balance of LVL 6099, the second and third year – LVL 10 942 and LVL 2 971. The balance in 2013 are too small due to the fact that the company decided to return the money (debt) to owners in amount of LVL 10 000. The master’s work consist of 78 pages, including 8 parts and 6 appendixes. The 29 tables and 9 pictures also are included in master’s work. Bibliography includes 20 sources of literature used.
Projekt Creation of the furnitures salon "Furniture paradize"
Keywords: Finanses un kredīts