Aktīvo mācību paņēmienu izmantojums tēmās par mēriem 2. klasē - Dancīte, Agnija (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarbā „Aktīvo mācību paņēmienu izmantojums tēmās par mēriem 2. klasē” pētītas un analizētas aktīvo mācību paņēmienu izmantošanas iespējas matemātikas mācību satura apguvei 2. klasē tēmās par mēriem, akcentējot skolēnu patstāvīgu darbību. Darbā apzināti aktīvie mācību paņēmieni un sniegti to piemēri, kas pārbaudīti praktiskā darbībā. Lai diagnosticētu skolēnu zināšanas par mēriem, veikti divi diagnosticējošie darbi: pirms un pēc pedagoģiskās izmēģinājumdarbības. Šiem darbiem izstrādāti vērtēšanas kritēriji. Darba noslēgumā apkopoti secinājumi un norādīti ieteikumi turpmākajai darbībai.

In diploma thesis "Use of Active Learning Techniques in Teaching Measures for Form 2" the use of active learning techniques for acquiring the content of maths in form 2 in topics about measurements, emphasizing the independent work of students, were researched and analyzed. In this paper active learning techniques have been acknowledged and there are given examples that have been tried in practice. To diagnose the students' knowledge on measurements, two diagnostic acts were done: before and after the pedagogic experimentation. There were evaluation criteria developed for these acts. In the conclusion of this paper conclusions have been drawn and suggestions have been made for further work.
Use of Active Learning Techniques in Teaching Measures for Form 2
Keywords: Pedagoģija; paņēmieni; aktīvs mācību process; mēri; sakarības