Izveides vadlīnijas lietotājdraudzīgai tīmekļa vietnei un to lietojums kokaudzētavas "Robežnieki" mājas lapas pārveidošanai - Purene, Zita (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba mērķis ir izpētīt pastāvošas tīmekļa vietņu izveides vadlīnijas un standartus – kādi tie ir, kāpēc ir nepieciešami, ko tie ietekmē, - un pielietot tos projektējot pastāvoša ģimenes uzņēmuma "Robežnieki" mājas lapu. Galvenie darba uzdevumi ir - veikt mājas lapas analīzi un, balstoties uz iegūtajiem rezultātiem un aktuālākajām vadlīnijām, pārveidot esošā uzņēmuma mājas lapu, sekmējot lietotājdraudzīgu saskarni gan klientiem, gan pašiem īpašniekiem; Rezultātā izpētot un apkopojot vietnes projektējuma vadlīnijas un satura pārvaldības sistēmas, tika izvēlēta piemērotāka satura pārvaldības sistēma SilverStripe un izveidots uzņēmuma "Robežnieki" mājas lapas projektējuma makets, kas nākotnē tiks papildināts ar informāciju, panākot lietotājdraudzīgu saskarni.

The aim of the master thesis is to research the guidelines and standards of development for the existing website i.e. which guidelines and standards exactly to apply, why they are needed and what they affect. These guidelines and standards are applied when designing the website of the existing family-business "Robežnieki". The main objectives of the present research are: to analyse the website according to the obtained results and the most frequent guidelines; to re-modify the existing website of the company in order to promote the user-friendly interface for the clients and owners. Having researched and summarized the guidelines of the website design and content management system, a temporary website model for the company "Robežnieki" was designed. The website will be supplemented with more information in order to gain user-friendly interface.
Guidelines of development for User-Friendly website and their application for modifying the website of tree nursery "Robežnieki"
Keywords: Datorzinātne