Tīmekļa tehnoloģiju izmantošana draudžu reprezentēšanai - Slavs, Vladimirs (Latvijas Universitāte, 2015)
Šajā maģistra darbā ir analizētas esošo ārzemju un vietējo draudžu tīmekļa vietnes. Tiek veikts mēģinājums atrast labas un noturīgas dizaina un funkcionālās īpašības, lai tās apkopotu un pielietotu Rīgas Anglikāņu Baznīcas Svētā Pestītāja Draudzes vietnes izstrādes procesā. No sākuma tiek apskatīti esošie standarti un tendences, pēc tam apskatītas ārzemju vietnes, lai atrastu kopīgas iezīmes. Pēc iezīmju atrašanas, tiek analizētas lokālās Latvijas draudžu lapas ar nolūku atrast tajās stiprās un vājas puses. Balstoties uz paveikto analīzi, tiek izstrādāta anglikāņu draudzes vietne. Pēdējā darba daļa ir veltīta statistikai: sakarā ar to, ka nav bijis iespējams atrast esošo Latvijas draudžu vietņu apmeklējumu statistiku, tika pieņemts lēmums vākt apmeklējumu statistiku, lai pēc tam to apkopotu un izdarītu secinājumus.

The use of Web Technologies to Represent a Congregation The following master’s thesis analyzes both foreign and Latvian congregation websites. An attempt is made to find strong and weak design and implementation points in order to summarize and keep them in mind when developing new Church of England Congregation Of St. Saviour’s Riga web page. At the beginning, the current world standards and trends are briefly reviewed and summarized. After that, a review of foreign congregation web pages is performed in an attempt to find their strong and weak points. Based on this criteria, the Latvian congregation pages are reviewed. The finding are used to develop the Church of England Congregation Of St. Saviour’s Riga web page. The last part of this thesis addresses statistics: since no information about existing Latvian congregations have been found, the decision to gather page visit statistics has been made. The gathered statistics is summarized and analyzed,., conclusions are made.
The Use of Web Technologies to Represent a Congregation
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; Anglikāņu Draudze; Statistika; Tīmekļa tehnoloģijas; Web Dizains