Biznesa procesu ārpakalpojuma centri, to atrašanās vietas analīze Baltijas valstīs un Polijā un attīstības novērtējums Latvijā - Tkačenko, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba mērķis ir uz biznesa procesu ārpakalpojuma centru teorētiskās izpētes un to atrašanās vietas Baltijas valstīs un Polijā analīzes pamata identificēt problēmas, kas kavē šo centru tīkla attīstību Latvijā un izstrādāt priekšlikumus to risināšanai. Diplomdarba ietvaros darba autore veic Latvijas biznesa procesu ārpakalpojuma centru nozares analīzi, problēmu noteikšanu un risinājumu meklēšanu, kā arī salīdzina Baltijas valstu un Polijas atrašanas vietu priekšrocības un trūkumus ārpakalpojuma centru izveidei. Šīs salīdzināšanas rezultāti parāda, ka Polijai ir vairāk priekšrocību pār Baltijas valstīm, kur visvairāk sava starpā konkurē Latvija un Lietuva. Diplomdarbs pamatojas uz statistikas datiem, ārvalstu zinātnieku darbiem, publikācijām zinātnisko rakstu krājumos un periodikā, kā arī interneta materiāliem.

The aim of the diploma paper is to identify problems, that slow down development of shared service centres in Latvia based on theoretical research and location analysis of Baltic states and Poland, as well as develop solutions to these problems. In the frame of study author performs field analysis of shared service centres in Latvia, detects problems and develops solutions to these problems, as well as performs a comparison Baltic states’ and Poland’s location advantages and disadvantages for purposes of creation of such centres. Results of analysis show, that Poland has the most desirable qualities for creation of shared service centres, the toughest competition in Baltics is between Latvia and Lithuania. Diploma paper is based on statistical data, works of foreign scientists, publications in scientific articles and periodicals, as well as internet resources.
Shared service centers, location analysis in Baltic states and Poland and evaluation of development of shared service centers in Latvia
Keywords: Ekonomika; biznesa procesu ārpakalpojuma centri; Baltijas valstis; Polija; Latvija