Cilvēka identifikācijas mūsdienu iespējas kriminālistikā - Geiba, Diāna (Latvijas Universitāte, 2016)
Sabiedrības kriminālizācijas apstākļu dēļ ir nepieciešams mainīt juridisko un sociālo zinātņu virzību, veidojot jaunu komplekso izstrādi, kas ļaus kvalitatīvi mainīt noziedzīgo nodarījumu raksturojumu. Šā bakalaura darba temats „Cilvēka identifikācijas mūsdienu iespējas kriminālistika” ir veltīts mērķim popularizēt un paplašināt šo kriminālistisko praktisko pielietošanas jomu, daudzpusīgi izvērtēt tās tiesiskās reglamentācijas nosacījumus, tos apskatot gan no kriminālprocesuālās, gan no kriminālistiskās zinātnes viedokļa. Bakalaura darba izvirzītie uzdevumi ir noskaidrot kriminālistiskās identifikācijas nosacījumus, to vēsturisko attīstību, apskatīt cilvēka identifikācijas esošās un nākotnes iespējas. Bakalaura darba mērķis ir veikt visaptverošu personas kiminālistiskās identifikācijas satura analīzi pēc dažāda veida pēdām.

People are increasingly committing crimes therefore it is necessary to change areas of Law and Social Sciences. Invent new developments to change the nature of the crimes. The topic of bachelor work “Nowadays possibilities of person identification in forensic science” is dedicated to expanding the use of forensic science comprehensively consider criminology in terms of practice and criminal action. The task of bachelor work is to define what is forensic identification, consider the historical development and the possibility of person identification nowadays and in the future. The main task of this paper is to make an analysis of all possible forensic identification categories.
Nowadays possibilities of person identification in forensic science
Keywords: Juridiskā zinātne; krimnālistika; identifikācija; trasologija; pēdas; daktiloskopija