Baltijas valstu OCTA apdrošināšanas tirgus attīstība un to ietekmējošie faktori - Akmene, Krista (Latvijas Universitāte, 2017)
OCTA apdrošināšanas tirgus zaudējumi ir novērojami jau kopš 2010. g. Septiņu gadu laikā apdrošināšanas nozare nav nonākusi pie risinājuma, kā rezultātā OCTA apdrošināšanas tirgus varētu veiksmīgi strādāt. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz finanšu rādītājiem, statistikas analīzi un Eiropas Savienības regulējumu, pierādīt, ka zaudējumu attīstības faktors ietekmē OCTA apdrošināšanas tirgu. Mērķa īstenošanai tiks pētīta literatūra un zinātniskie darbi par apdrošināšanu un tās aspektiem, tiks izpētīti Baltijas valstu OCTA apdrošināšanas tirgus rezultāti. Kā arī, ar zaudējumu attīstības modeli, tiks analizēts OCTA apdrošināšanas tirgus, sniedzot secinājumus, kā zaudējumu attīstības faktors, ietekmē OCTA apdrošināšanas tirgu. Bakalaura darbs sastāv no 55 lpp, 11 attēliem, 5 tabulām Atslēgvārdi: apdrošināšana; OCTA; zaudējumu attīstības faktors; zaudējumu attīstības modelis; LTAB.

MTPL insurance market losses have been observed since 2010. Following the next seven years, the insurance industry, has not come to a solution, as a result of the MTPL insurance market, to be successful. The aim of the bachelor’s thesis is based on financial indicators, statistical analysis and regulation of European Union to prove that the loss development factor affects MTPL insurance market. Aim of this project will be studied literature and scientific works. Also with the loss development model, will be analyzed, how loss development factor affects MTPL insurance market. The bachelor thesis consists of 55 pages, 12 pictures, 5 tables Keywords: insurance, MTPL, loss development factor, loss development factor model, Motor Insurer’s Bureau of Latvia
The Baltic States MTPL Insurance Market Development and Underlying Factors
Keywords: Ekonomika; OCTA; MTPL; Loss development factor; Zaudējumu attīstības faktors; Zaudējumu attīstības faktora modelis