Jelgavas pilsētas pašvaldības darbības izvērtējums un attīstības perspektīvas - Siliņš, Matīss (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir: „Jelgavas pilsētas pašvaldības darbības izvērtējums un attīstības perspektīvas”, darbā tiek pētīta jelgavas pašvaldības darbība kas saistīta ar budžeta līdzekļu apguvi pret to sākotnējo ieceri analizējot cik sekmīgi tā ir noritējusi. Pētījuma mērķis ir uz pieejamās informācijas pamata analizēt Jelgavas pilsētas pašvaldības darbību, izvērtējot tās darbības efektivitāti, kā arī tās ilgtermiņa attīstības ieceres, izvīrzītais izpētes jautājums ir: vai Jelgavas pilsētas pašvaldības darbību kopums, kas saistīts ar pilsētas attīstību laika posmā no 2012. līdz 2014. gadam ir uzskatāms par pietiekami sekmīgu, lai uz tā pamata varētu balstīt savus attīstības scenārijus. Darba pamatā tiek izmantota pieejamo dokumentu analīze, kā arī vairāku statistikas datu analīze, lai labāk varētu izprast Jelgavas pilsētas pašvaldības darbības, kas beigās noteiks vai Jelgavas pilsētas pašvaldības darbības ir uzskatāmas par efektīvām un sekmīgām. Bakalaura darbs ir strukturēts četrās nodaļās.

Bachelor thesis: „Jelgava city municipality action evaluation and perspectives of development”, the work studies Jelgava city municipality activities, who is related to acquisition of budged funds against the original intention of analyzing how well it has been completed. Aim of the study is on the availible information basis analyze Jelgava city municipality activities, evaluating its effectiveness, as well, its long- term developmnet plans, the research question: is Jelgava city municipality range of activities associated with the development of the city during the time period of 2012 to the 2014. year can be considered as sufficient, that on its basis it can build it future development scenarious. Work is mainly based on availible document analysis, as well, several statistical analysis in order to better understand the Jelgava city council activities which in the end will determine whether Jelgava city municipality activities are considered to be effective and successful. Thesis is structured in four chapters.
Jelgava city municipality action evaluation and perspectives of development
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Jelgavas pilsētas pašvaldība; budžeta izdevumi; budžeta ieņēmumi; analīze; efektivitāte