Modernā mīta oriģinālā stāsta animēta interpretācija - Baumanis, Haralds (Latvijas Universitāte, 2015)
Autors: Haralds Baumanis Darba tēma: Modernā mīta oriģinālā stāsta animēta interpretācija. Diplomdarbs veikts uz 73 lapām un sadalīts divās galvenajās daļās: pētnieciskajā un radošajā. Tā kā iekļauti 99 attēli un pielikums, kurā iekļauti papildu attēli pētāmās tehnikas un analizēto dizaina paraugu piemēri. Bakalaura darba mērķis: izveidot profesionāla līmeņa animāciju balstītu uz moderno mītu. Pētījumā izvirzītais hipotētiskais jautājums: Vai Latvijas Universitātes pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes datordizaina students Haralds Baumanis ir spējīgs izveidot profesionāla līmeņa animāciju balstītu uz modernu mītu? Lai sasniegtu pētījuma mērķi un noskaidrotu atbildi uz hipotētisko jautājumu tika izvirzīti sekojoši uzdevumi: 1.Apzināt moderno mītu nozīmi un to ietekmi uz sabiedrību; 2.Analizēt pieejamo informāciju par animāciju un tās tehnikām; 3.Izpētīt modernā mīta Betmena nozīmi kultūrā; 4.Apzināt darbus, kuros izmantots Betmena tēls; Mēģinot izveidot profesionāla līmeņa animāciju balstītu uz modernu mītu, darba autora hipotētiskais jautājums pierādījās negatīvs. Atslēgvārdi: animācija, modernie mīti, grafiskais dizains.

Author: Haralds Baumanis Diploma paper: Animated Interpretation of a Modern Myth Diploma paper is written on 73 pages divided into two major sections: research section and the creative section. It includes 99 figures (images) and an attachment of additional images depicting various samples of the theoretical study and the empirical research. The goal of this diploma paper: to create and develop a professional level animation based on a modern myth. The hypothetical question of this diploma paper: is University of Latvia computer design student Haralds Baumanis capable of creating a professional level animation based on a modern myth? In order to reach the goal and find an answer to the hypothetical question, following tasks were set: 1.Analyze the importance and impact that myths have on society; 2.Analyze information about animation and its techniques.; 3.Explore the cultural effect of Batman The Modern Myth; 4.Analyze and explore all media based on the character of Batman; Author proved his hypothesis negative by attempting to create a professional level animation. Keyworlds: animation, modern myth, graphic design.
Animated Interpretation of a Modern Myth
Keywords: Mākslas zinātne