Latvijas ārējais parāds - Dzigovska, Jana (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts, lai izpētītu valsts parāda teoriju un pamatojoties uz Latvijas makroekonomikas rādītājiem, noteiktu valsts parādu un to atmaksāšanas kārtību, saskaņā ar valsts parāda reglamentējošiem tiesību aktiem un dokumentiem. Latvijas galvenie makroekonomiskie rādītāji 2011.-2013. gadā norāda uz ekonomikas attīstības tendenci un ņemot vērā to, ka 2013. gadā Latvijas IKP pieauguma temps bija viens no lielākajiem Eiropā, visticamāk ka Latvijas ekonomiskā izaugsme turpināsies arī 2014. gadā. Latvijas parāda dzēšanas dinamika liecina, ka 2013. gadā valsts kopējais parāds saka samazināties. Līdz ar to, autore prognozē, ka 2014. gadā valsts spēs arī turpmāk veikt kārtējo parāda atmaksu saskaņā ar Latvijas Valsts parāda vadības stratēģiju. Bakalaura darba apjoms veido 69 lappuses. Tajā iekļauti 32 attēli, 5 tabulas, 4 formulas un 58 literatūras avoti.

Bachelor’s thesis is written in order to explore the theory of government debt and on the basis of the Latvian macroeconomic indicators, to identify a debt value and schedule of payments, in accordance with legislation. Latvian main macroeconomic indicators for 2011-2013 indicate a grow economy. In 2013 Latvian GDP growth rate was one of the largest in Europe, likely that Latvian economic growth will also continue in 2014. Latvian cancellation of debt dynamics shows that the 2013 public debt began to decline. So, the author predicts that in 2014 Latvia will continue to make a repayment of debt in accordance with the Latvian Government Debt Management Strategy. Bachelor’s thesis consists of 69 pages. It includes 32 figures, 5 tables, 4 formulas and 58 literature sources.
Latvian Foreign Debt
Keywords: Ekonomika