Noguldījumu piesaiste un uzraudzība Šveicē un Latvijā - Indāns, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir Noguldījumu piesaiste un uzraudzība Šveicē un Latvijā. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt noguldījumu piesaisti un uzraudzību Šveicē un Latvijā, kā arī izdarīt secinājumus un priekšlikumus. Bakalaura darba pirmajā daļā tiek izpētīta banku sistēma un noguldījumu iespējas Šveicē un banku uzraudzība. Tiek raksturoti banku veidi un kontu veidi, bankas karšu veidi un noguldījumu apdrošināšana, cīņa ar naudas atmazgāšanu kā arī apdrošināšanas produktu veidi un alternatīvas valstis Šveicei. Bakalaura darba otrajā daļā tiek apskatīti banku kontu veidi un to atvēršana Latvijā, uzraudzība un apdrošināšana un tiek salīdzināta ar Šveici. Trešajā daļā tiek izvēlētas valstu lielākās bankas un salīdzināti šie rādītāji banku starpā, un salīdzināti kredītreitingu aģentūru piešķirtie kredītreitingi. Ceturtajā daļā tiek analizēti pētījumi par noguldījumiem Latvijā, kā arī iegūts FKTK eksperta viedoklis par situāciju Latvijā un ieteikumi Latvijas komercbankām no Šveices banku puses.

Bachelor thesis theme is Deposits attraction and supervision in Switzerland and Latvia. Bachelor thesis aim is explore deposits attraction and supervision in Switzerland and Latvia, as well as to draw conclusions and proposals. Bachelor thesis first part is explored banking system and deposits options in Switzerland and banks supervision. Discusses types of banks and bank account types, ATM cards, deposits insurance, the fight against money laundering and types of insurance products and alternative countries to Switzerland. In bachelor thesis second part discusses types of bank accounts and their opening in Latvia, monitoring and insurance, and is compared with Switzerland. In third part are selected country's largest bank and compared these rates between banks, and compared of credit rating agencies assigned credit ratings. In fourth part have analyze research about deposits in Latvia, as well as obtained FKTK expert opinion about situation in Latvia, and recommendations for the Latvian commercial banks from Swiss banks hand.
Deposit attraction and supervision in Switzerland and Latvia
Keywords: Ekonomika; noguldījumi; drošība; uzraudzība; noguldījumu apdrošināšana