Telos VX studijas IP telefona sistēmas veiktspējas testu automatizācija - Liepa, Edgars (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darbā ir izstrādāta radio studiju IP telefona sistēmas veiktspējas automatizētie testi, kuru mērķis ir veikt sistēmas veiktspējas testēšanu, lai atklātu sistēmas kļūdas un tiktu noskaidroti sistēmas limiti, pirms sistēma tiek izlaista ražošanā. Ir izveidota programmatūra, kas spēj pārbaudīt sistēmas stāvokļus, veikt automatizētus telefonzvanus un spēt notestēt sistēmas zvana skaņas kvalitāti. Apvienojot visu funkcionalitāti, ir iespējams iegūt priekšstatu par sistēmas veiktspēju zem dažādam sistēmas slodzēm. Darba rezultātā ir izveidots rīks un dokumentācija, kas atvieglo un paātrina testēšanas procesu sistēmas testētājiem, un ir izmantojams nākotnē citu Telos VX engine produktu testēšanai.

AUTOMATION OF PERFORMANCE TESTS FOR TELOS VX MULTI-STUDIO IP PHONE INTERFACE The qualification paper describes development of automated performance tests for Telos VX multi-studio IP phone interface system with goal to find errors if any in system and find systems performance limitations before product is released in to production. Developed software is capable of testing VX system states, make automated telephone calls and can test call audio quality. By combining all of software's functionality it is possible to get information about systems performance under different workloads. In the result a tool and documentation has been developed to facilitate and accelerate process of system testing and can be reused for other Telos VX engine product testing.
"Automation of performance tests for Telos VX Multi-Studio IP Phone Interface System"
Keywords: Datorzinātne; Telos VX engine; V-set; Automatizētie testi; Audio testi; LWCP