Lēnu sekošanas acu kustību latences - Zaķe, Līga (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 92 lapaspusēm un sastāv no 37 attēliem, 6 tabulām un 49 atsaucēm uz literatūras avotiem Darba mērķis: Izmērīt sekošanas acu kustību aiztures laikus. Darba uzdevumi: Pārveidot eksperimenta iekārtu acu kustību ieraksta un stimula sasaistei laikā, izmērīt acu kustību aiztures laikus un aprakstīt izveidoto metodi. Rezultāti: Panākta acu kustību pieraksta un stimula sinhronizācija. Noteikta lēnu sekošanas acu kustību vidējā latence dalībnieku grupai stimula kustības ātrumam 15°/s ir 159±17ms un stimula kustības ātrumam 10°/s - 151±17ms. Grupas sakāžu latenču vidējā vērtība pa labi vērstām sakādēm ir 157±13ms, pa kreisi vērstām sakādēm – 179±19ms un visa grupas vidējā sakāžu latenču vērtība abos virzienos ir 168±15ms. Atslēgas vārdi: Lēnas sekošanas acu kustības, acu kustību latences, laika sinhronizācija.

The Master Thesis is written in Latvian on 92 pages and consists of 37 figures, 6 tables and 49 bibliographic references. Purpose: To measure smooth pursuit eye movement latencies. Tasks: To adjust experimental device for gaze recording data and moving stimulus in time. To measure eye movement latencies and to write a methodology. Results: Time synchronization problems are solved. Mean smooth pursuit eye movement latency by stimulus velocity 15°/s is 159±17ms and by stimulus velocity 10°/s is 159±17ms. Mean saccade latency on the right direction is 157±13ms, on the left direction - 179±19ms and the mean latency included both directions is 168±15ms. Keywords: Smooth pursuit eye movements, eye movement latencies, time synchronization.
Latencies of smooth pursuit eye movements
Keywords: Fizika