Eksprestestu metodes izpēte nitrātu noteikšanai pārtikas produktos - Skorohoda, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2016)
Skorohoda J., zinātniskais vadītājs Jānis Ģībietis. Bakalaura darbs satur 48 lappuses, 23 attēlus, 14 tabulas, 34 informācijas avotus. Latviešu valodā. Darbā apkopota informācija par nitrātjonu noteikšanas metodēm ar eksprestestiem, potenciometriski ar jonselektīvo elektrodu un fotometriski. Eksperimentāli pārbaudītas eksprestestu pielietošanas iespējas mainot vidi, iedarbojoties ar sāļiem un organisko skābi. Teststrēmeļu piemērotība pārbaudīta ar nitrātselektīvo elektrodu.

Author - Skorohoda J., supervisor Jānis Ģībietis. Bachelor’s thesis, 48 pages, 23 figure, 14 tables, 34 references. In Latvian. Was described nitrate ion detection by rapid test method, photometric and potentiometric using ion selective electrode. Using rapid test strips, which are applicated nitrate detection in water solutions, check it’s application in vegetable and fruit extracts. Was checked some factors effects on rapid test results. Rapid tests strips workability was checked by nitrate selective electrode.
Studies of determination of nitrates in nutrients by rapid test method
Keywords: Ķīmija; NITRĀTU NOTEIKŠANA DĀRZEŅOS; EKSPRESTESTI; TESTSTRĒMELES; JONSELEKTĪVAIS ELEKTRODS; 𝛼-NAFTILAMĪNS