Stresa vadība valsts iestādes darbiniekiem . - Varkale, Sanita (Latvijas Universitāte, 2020)
Viena no ir galvenajām veselīgas darba vides problēmām ir stress darba vietā. Bakalaura darbā „Stresa vadība valsts iestādes darbiniekiem” aplūkoti jautājumi, kas saistīti ar stresa ietekmi uz darba vidi, tā ietekmējošiem faktoriem un novēršanas metodēm, sniegts vispārīgs centra darbības apraksts, ieskats tiesu medicīnas vēsturē un attīstībā mūsdienās, tiek pētīta darba vide Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā (VTMEC). Nobeigumā tiek izdarīti secinājumi un izteikti priekšlikumi par darba stresa samazināšanas iespējām. Svarīgākie pētījuma secinājumi: VTMEC darbinieki ir pakļauti vidēji augstam stresa līmenim, pie tam sievietes stresam ir pakļautas vairāk kā vīrieši. Viens no stresa faktoriem ir diskomforta sajūta darba telpās. Atslēgvārdi: darba stress, stresa veidi, stresa mazināšanas metodes.

One of the main problems in a healthy work environment is stress in the workplace. The bachelor's thesis "Stress management for employees of a state institution" deals with issues related to the impact of stress on the work environment, its influencing factors and prevention methods, provides a general description of the center, insight into the history and development of forensic medicine today. Center (VTMEC). Finally, conclusions are made and proposals are made on ways to reduce work stress. Key findings of the study: VTMEC employees are exposed to moderately high levels of stress, and women are more exposed to stress than men. One of the stressors is the feeling of discomfort in the workplace. Keywords: work stress, types of stress, stress reduction methods.
Stress management for public authority staff.
Keywords: Vadībzinātne; darba; stress; stresa; veidi; mazināšanas