Jūrmalas kūrorttūrisma produkts un tā attīstības iespējas - Lapina, Irina (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba „Jūrmalas kūrorttūrisma produkts un tā attīstības iespējas” mērķis ir izstrādāt priekšlikumus Jūrmalas kūrorttūrisma produkta attīstībai, pamatojoties uz Jūrmalas kūrorta piedāvājuma un pieprasījuma analīzi. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām. Pirmajā daļā tiek apskatīti kūrortu teorētiskie aspekti. Otrajā daļā, balstoties uz statistikas datiem, tiek izanalizēti Jūrmalas kūrorta produkta piedāvājums un pieprasījums, apskatīti veiktie mārketinga pasākumi, kas vērsti uz Jūrmalas kūrorta virzīšanu Latvijas un starptautiskajā tūrisma tirgū. Trešajā praktiskajā daļā ar anketēšanas palīdzību noteikta Latvijas un ārzemju tūristu apmierinātības pakāpe ar tūrisma pakalpojumiem Jūrmalas kūrortā, kā arī ar Jūrmalas kā kūrorta pilsētas tēlu. Darba beigās tika izstrādāti priekšlikumi kūrorttūrisma produkta attīstībai Jūrmalā. Bakalaura darba apjoms ir 107 lpp., darbā ir ietvertas 18 tabulas, 26 attēli un 4 pielikumi, izmantoti 56 literatūras avoti. Atslēgvārdi: Jūrmala, kūrorts, ārstniecība, kūrorta produkts, SPA.

Aim of „SPA and health resort product of Jurmala and its development opportunities” diploma is to draw up suggestions for development of SPA and health resort product in Jurmala based on supply and demand analysis of Jurmala health resort. The diploma contains three main parts. Theoretical aspects of SPA and health resorts are described in first part. The supply and demand of Jurmala health resort based on statistical data analysis and also marketing mix directed to promotion of Jurmala heath resort in Latvian and international tourism market are examined and analyzed by author in second part. Third part is a research part where author defined level of Latvian and foreign tourists’ satisfaction with Jurmala’s health resort supply and also examined image of Jurmala as heath resort. Finalizing diploma suggestions were drawn up for Jurmala’s health resort product development. The diploma consists of 107 sheets, 18 tables, 26 pictures and 4 supplements; the reference list contains 56 entries. Key words: Jurmala, health resort, treatment, health resort product, SPA.
SPA and health resort product of Jūrmala and its development opportunities
Keywords: Vadībzinātne