Tirdzniecības uzņēmuma AS "Konig Distribution" finanšu analīze - Barbarova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir uzņēmuma SIA „KONIG DISTRIBUTION” finanšu analīze. Mūsdienu ekonomikas apstākļos svarīgi ir zināt un izprast finanšu analīzi un orientēties finanšu rādītājos, lai apzinātos uzņēmuma finanšu stāvokli un laicīgi pieņemt lēmumus. Bakalaura darbā ir izpētīti un analizēti finanšu koeficienti to un loma uzņēmuma darbībā, kā arī praktiski pielietots tās komplekss reāli strādājošā uzņēmumā, lai gūtu pārliecību par uzņēmuma maksātspēju. Bakalaura darba mērķis ir ar finanšu analīzes palīdzību noskaidrot uzņēmuma finansiālo stāvokli , apzināties vai nav iestājusies maksātnespēja, un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finanšu stāvokļa uzlabošanai un turpmākai efektīvai darbībai. Bakalaura darba uzdevumi ir izpētīt finanšu analīzes veidus, principus un metodes, veikt uzņēmuma finanšu analīzi un maksātspējas noteikšanu izmantojot E.Altmana divus bankrota prognozēšanas modeļus, sniegt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma saimnieciskās darbības uzlabošanai. Darbs ir rakstīts latviešu valodā un tā apjoms ir 78 lpp, tajā ir 3 nodaļas. Teksts papildināts ar 34 attēliem, 11 tabulām un 21 formulām. Darba izstrādāšanā tika izmantoti 29 literatūras un informācijas avoti. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, kapitāla struktūras rādītāji, rentabilitāte, likviditāte, kapitāla aprites rādītāji, bankrota prognozēšanas modelis.

The theme of the Bachelor paper is “The financial analysis of the AS “KONIG DISTRIBUTION” Thesis examines and analyzes the financial ratios and their role in the company's activities, to gain confidence in the company's solvency. The goal of the Bachelor thesis is to analyze the enterprise from the financial analysis point of view and work out the offers for improving the financial stability of the chosen enterprise. The tasks of the Bachelor thesis are to find out the types, principles and methods of the financial analysis; to apply the financial analysis to a real enterprise and work out the offers to improving its financial stability. The Bachelor thesis is written in Latvian and consists of two parts. There are 78 pages, 34 figures and 11 tables. 29 publications and information sources are used. Keywords: financial analysis, financial ratios, financial independence ratios, profitability, liquidity, bankruptcy model for calculating
Financial analysis of a trade company "Konig Distribution"
Keywords: Ekonomika