Kredītriska pārvaldības pilnveidošana Latvijas tautsaimniecībā - Brasliņš, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2015)
Promocijas darbā autors, balstoties uz esošo kredītriska pārvaldības metožu kritisku analīzi, konstatē vai Latvijā eksistē savstarpēja saikne starp tautsaimniecības attīstību un tās kreditēšanas apjomu un izstrādā teorētisko pamatojumu un piemērotāko metodisko nodrošinājumu Pretcikliskās kapitāla rezerves ieviešanai Latvijas banku sistēmā, kas nodrošinātu kredītriska pārvaldību visas tautsaimniecības līmenī. Konstatējot ka kredītriska pārvaldība visas tautsaimniecības līmenī Latvijā ir teorētiski iespējama, autors piedāvā tā pārvaldības mūsdienīga risinājuma - Pretcikliskās kapitāla rezerves, ieviešanu Latvijā balstīt uz „Banku kredītu pieauguma” rādītāju. Promocijas darbs izklāstīts 179 lapās, tas ietver arī 19 tabulas, 26 attēlus un 5 pielikumus. Izmantotās zinātniskās literatūras saraksts un citi avoti – 114 vienības. Atslēgas vārdi: kredītrisks, kreditēšana, Bāzele 3, Pretcikliskā kapitāla rezerve.

The doctoral thesis, based on the critical analysis of Credit risk management methods, find out if in Latvia there is a relation between the economic development and volume of lending to the economy. Employing finding of causality between economic development and its lending in Latvia, author develops theoretical basis and methodological principles of countercyclical capital buffer implementation in banking system of Latvia, which will ensure credit risk management at the level of whole economy. Ascertaining, that Credit risk management in Latvia at macro economical level is possible, the author offers to base introduction of countercyclical capital buffer – the modern Credit risk management tool, on "Bank credit growth" ratio. The doctoral thesis contains 179 pages, it includes 19 tables, 26 pictures and 5 appendixes. In the doctoral thesis are 114 literature resources. Keywords: credit risk, lending, Basel 3, countercyclical capital buffer.
Improvement of Creditrisk Management in Economy of Latvia
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Ekonomika