Pedagoģiskā personāla atlases process privātajās izglītības iestādēs Rīgā - Červjakova, Marina (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba autore ir Latvijas Universitātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, pilna laika klātienes, programmas „Izglītības darba vadītājs un viena mācību priekšmeta skolotājs” studente Marina Červjakova. Bakalaura darba vadītāja ir Latvijas Universitātes, Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes Vadībzinātnes nodaļas Docente Dr.sc.admin. Antra Līne. Bakalaura darba tēma ir „Pedagoģiskā personāla atlases process privātajās izglītības iestādēs Rīgā”. Personāla atlase ir process, kurā organizācija izvēlas darbiniekus, kas ir saskaņā ar iestādes misiju, vīziju, vērtībām, darbinieku, kas strādās uzņēmuma labā un maksimāli efektīvi. Bakalaura darba mērķis ir pētīt personāla atlases paņēmienus un izvērtēt to efektivitāti pēc tādiem kritērijiem, kā- darbinieku uzticību, darba kvalitāti un darbaspēka potenciālu. Bakalaura darba mērķa sasniegšanai tika izvirzīti sekojoši uzdevumi - aplūkot un analizēt esošo situāciju personāla atlasē, analizēt teorētisko literatūru par personāla atlasi, pētīt dažādu autoru teorijas un metodes. Darba struktūra- darbs sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas. Bakalaura darba izstrādāšanai pielietoti dažādi paņēmieni, analīzes veidi un pētījuma metodes: 1. Teorētiskā pētījuma metode - zinātniskās literatūras un digitālo materiālu analīze.; 2. Empīriskās pētījuma metodes -anketēšana; 3. Datu apstrādes metodes – matemātiski statistiskās metodes (grupēšana, salīdzināšana, analizēšana). Izstrādātos bakalaura darba secinājumus un priekšlikumus var izmantot personālas atlases procesu uzlabošanai privātajās izglītības iestādēs Rīgā. Bakalaura darbs apjoms ir 51 lappuses, neieskaitot pielikumus. Darbā ievietoti 25 attēli, 8 tabulas un 1 pielikums. Atslēgas vārdi: personāla atlase, atlases process, atlases veidi un metodes, adaptācija.

Marina Červjakova. Author of the bachelor’s thesis – University of Latvia, Faculty of Pedagogy, Psychology and Art, full-time student, program “Head of Educational Institution and Teacher of One subject” Dr. Sc. Admin Antra Līne. Supervisor of the bachelor’s thesis. University of Latvia, Faculty of Business, Management and Economics, Department of Management. Topic of bachelor thesis is “The process of pedagogical staff selection in private educational institutions in Riga”. Personnel staff selection is a process in which the organization is selecting employees who are in line with the company’s mission, vision, values. Organization is selecting employees who will work for the company as efficiently as possible. Research goal is to study personnel selection methods and evaluate their effectiveness according to such criteria as employee trust, work quality and workforce potential. To achieve the goal of the bachelor’s thesis, the following tasks were set – to research and analyze the current situation in personnel selection, to analyze the theoretical literature on the personnel selection, to study the theories and methods of various resources and authors. Bachelor’s thesis structure – the work consists of a theoretical and practical part, conclusions and proposals. To develop bachelor’s thesis were used various techniques, types of analysis and research methods: 1. Theoretical research method – analysis of scientific literature and digital materials; 2. Empirical research methods – questionnaire; 3. Data processing methods – mathematical statistical methods (analysis, comparison, grouping). Developed conclusions and proposals of the bachelor’s thesis can be used to improve the personnel selection process in private educational institutions in Riga. The volume of the bachelor’s thesis is 51 pages, not including appendices. The work includes 25 figures, 8 tables and 1 appendix. Key words: personnel selection, selection process, selection types and methods, adaptation
The process of pedagogical staff selection in private educational institutions in Riga
Keywords: Pedagoģija; personāla atlase; atlases process; atlases veidi un metodes; adaptācija