Mācību procesa datorsimulācija - Dīcis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbā ir dots ieskats simulāciju teorijā, realizēts un aprakstīts simulāciju veidošanas dzinējs, izmantojot programmēšanas valodu Java un tās interpretatoru BeanShell. Simulāciju rezultātu uzkrāšanai ir izveidots repozitorijs, kurš izmanto datu bāzu pārvaldības sistēmu HSQLDB vai MySQL. Izmantojot izveidoto simulāciju dzinēju, ir izveidotas divas mācību procesa simulācijas detalizācijas pakāpes, un salīdzināti iegūtie rezultāti. Aplūkoti iespējamie simulāciju dzinēja papildinājumi.

Insight into theory of simulation is given in the present Master's paper. Simulation engine using programming language Java and it's interpreter BeanShell has been made. A repository that uses HSQLDB or MySQL data base management system has also been implemented. Using this simulation engine, two detalization levels of educational process have been investigated. Possible improvements of the simulation engine have been analysed.
Computer Simulation of Educational Process
Keywords: Datorzinātne