Publiskās runas izmantošana mutvārdu iemaņu pilnveidošanā - Zorģe, Inta (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbs risina publiskās runas izmantošanas problēmas, lai attīstītu mutvārdu iemaņas. Diplomdarbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, literatūras saraksta un pielikumiem. Diplomdarbs ietver sevī atbilstošas teorētiskās literatūras apskatu un analīzi, kā arī atspoguļo iegūto teorētisko zināšanu pielietojumu publiskās runas iemaņu attīstīšanai praksē. Pētījumā analizētas publiskās runas iezīmes, veidi, kā arī attiecīgo iemaņu realizēšana praksē. Darbā uzsvērta skolotāja loma runas sagatavošanas un iemaņu pilnveidošanas procesa plānošanā un vadībā. Pētījumu noslēdz praksē pārbaudīto skolēnu publiskās runas iemaņu attīstīšanas apkopojums. Autore ir aprakstījusi dažādas pieejas, kā veicināt sekmīgu publiskās runas attīstīšanu. Pētījums varētu ieinteresēt angļu valodas skolotājus, kas vēlas sekmēt skolēnu mutvārdu iemaņu attīstīšanu ar publiskās runas palīdzību, kā arī studentus, kuri vēlas pilnveidot publiskās runas iemaņas.

The present diploma paper deals with the problems of classroom presentation for developing speaking skills. The present paper consists of introduction, four chapters, a bibliography and appendices. The diploma paper comprises the survey and analyses of the relevant literature and theories on teaching presentation skills. Analysis of the important features of presentation skills, types, and the techniques of public speaking has been carried out. The role of the teacher in guiding and developing students speaking skills has been found of principal importance. The diploma paper includes the summary of the teacher’s practical experience of public speaking skills development. The author of the diploma paper has described different approaches which are really important in successful developing students’ presentation skills. The study might be of interest to the English language teachers who help their students with developing their speaking and presentation skills, and for students who wish to improve their public presentation skills.
Classroom Presentation for Developing Speaking Skills
Keywords: Pedagoģija