Mākslīgā apgaismojuma ietekme uz akomodācijas atpalikšanu - Mihailova, Diāna (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 44 lappusēm un satur 21 attēlus un 1 pielikumu, tajā ir izmantots 31 literatūras avots. Darba mērķis: Novērtēt mākslīgā apgaismojuma ietekmi uz akomodācijas atpalikšanu. Metode: ar modificēto dinamiskās retinoskopijas Nott metodi tiks novērtēta akomodācijas atpalikšana un tās izmaiņas pie dažādiem apgaismojumiem (LED lampas, fluoresceneces lampas un kvēlspuldzes). Rezultāti un secinājumi: Akomodācijas atpalikšana visātrāk pieaug pie luminiscentā un LED apgaismojuma, bet vislēnāk pie kvēlspuldzes apgaismojuma. Rezultāti, kas iegūti pie luminiscento un kvēlspuldzes apgaismojumiem, ir statistiski atšķirīgi.

The Bachelor’s paper is written in the Latvian language. It consists of 44 pages, contains 21 figures and 1 appendix. There are 31 literature sources in this paper. The aim: to evaluate the accommodative lag depending from indoor lighting. Method: modified dynamic retinoscopy Nott method is used to measure accommodative lag under incandescent, LED and fluorescent lamps. Results and conclusions: Acommadation lag increase faster in fluorescent and LED lighting, but increase slower in incandescent lighting. The results between fluorescent and incandescent lights are statistically different.
Effect of artificial light effects on accommodative lag
Keywords: Fizika; akomodācijas atpalikšana; dinamiskā retinoskopija; mākslīgais apgaismojums