Pops kā literārs novirziens mūsdienu vācu literatūrā: vispārīgs raksturojums uz kultūras norišu fona - Jirgensone, Ieva (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbs „Pops kā literārs novirziens vācu mūsdienu literatūrā: vispārīgs raksturojums uz kultūras norišu fona” veidots kā teorētiska diskusija par literatūras lomu postmodernajā laikmetā un aktuālo kultūras norišu kontekstā. Darbā tiek ieskicēta popa kā literāras kustības nozīme un tā raksturīgākās īpašības, balstoties uz Morica Bāslera (Moritz Baßler) izstrādāto vācu popromāna teoriju un Borisa Groisa (Boris Groys) kultūras teoriju, kuras pamatā ir izpratne par kultūras dinamiku kā abstraktu arhivēšanas procesu. Kultūras norišu kontekstā uzmanība tiek pievērsta patērētāju sabiedrībai kā kultūru ietekmējošam modernās sabiedrības fenomenam, zīmolu kultūrai tās ietvaros, zīmolu un literatūras attiecībām un popliteratūras funkcijai, kas izpaužas šīs profānās kultūras daļas elementu un tos saistošo paradigmu arhivēšanā.

The Bachelor’s work on the topic „Pop as a Literary Movement in the Contemporary German Literature: an Attempt of Characteristics in the Context of Cultural Processes” is intended as a theoretical discussion on the role of literature in the age of postmodernism and in the context of the currently relevant cultural processes. The work outlines the role of pop and characterizes it as a literary movement. The description is based on the theory of German Pop-Novel that is developed by Moritz Baßler and the concept of cultural dynamic as a continuous archiving, developed by Boris Groys. In the context of cultural processes the attention is paid mainly to the consumer-society as a phenomenon of the modern society that particularly influences the culture, as well as to the brand-culture and the relationship between the brands and literature. Based on this the pop-literature reveals its function as a cultural mechanism, that archives the elements and paradigms of the profane culture.
Pop as a Literary Movement in the Contemporary German Literature: an Attempt of Characteristics in the Context of Cultural Processes
Keywords: Vācu filoloģija