OCL izteiksmju redaktora izstrāde, izmantojot rīku definēšanas platformu GrTP - Bečs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2010)
Objektu ierobežojumu valoda (OCL) ir deklaratīva valoda, kas ļauj definēt papildus nosacījumus vienotās modelēšanas valodas (UML) klašu diagrammās. OCL izteiksmju redaktors ir programma, ar kuras palīdzību var zīmēt OCL izteiksmju kokus un izrēķināt izteiksmju vērtības. Tas ļauj lietotājam pakāpeniski izprast un apgūt OCL izteiksmju uzbūvi un darbības UML klašu diagrammās.

Object constraint language (OCL) is a declarative language for describing rules that apply to Unified Modeling Language (UML) class diagrams. OCL statement editor is a program which allows you to draw OCL statement trees and calculate results of the statements. It helps user to understand and learn OCL statement construction and operations in UML class diagrams.
Development of OCL statement editor using GrTP tool building platform
Keywords: Datorzinātne