Investīcijas, to ietekme uz labklājības pieaugumu Latvijā - Romela, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Investīcijas, to ietekme uz labklājības pieaugumu Latvijā”. Tēmas izvēli darba autore pamato ar to, ka investīcijas ir viens no galvenajiem faktoriem, kas sekmē tautsaimniecības attīstību, līdz ar to tām ir jāpievērš īpaša uzmanība. Bakalaura darba mērķis ir uz publiski pieejamo datu analīzes pamata noteikt investīciju ietekmi uz labklājības pieaugumu Latvijā laika periodā no 2004. līdz 2012. gadam un izstrādāt priekšlikumus investīciju vides uzlabošanai. Darba gaitā autore nonāca pie secinājuma, ka visvairāk labklājības līmeni ietekmēja ārvalstu tiešās investīcijas apstrādes rūpniecības nozarē. ES fondu investīcijas arī ir veicinājuši valsts ekonomikas izaugsmi. Darbu veido 3 nodaļas, ievads, secinājumi un priekšlikumi. Atslēgvārdi: nefinanšu investīcijas, ārvalstu tiešās investīcijas, ES fondu investīcijas, investīciju vide.

The theme of Bachelor work is „Investments, their influence on prosperity growth in Latvia”. The choice of this theme is supported by the fact that investments in one of the major factors contributing to economic growth, so they should pay special attention. The aim of Bachelor work is to, on a publicly available data basis of the analysis, determine the impact of investments on the prosperity growth in Latvia in period of 2004th to 2012th year and develop suggestions for improving the investment environment. The author concluded that the foreign direct investment in the manufacturing sector have the most impact on prosperity. EU funds investments also contributed Latvia’s economic growth. The work consists of three chapters, an introduction, conclusions and suggestions. Keywords: non-financial investments, foreign direct investments, EU funds investments, investment environment.
Investments, their influence on prosperity growth in Latvia
Keywords: Ekonomika