Etniski heterogēno darba kolektīvu ietekme uz starptautiskās organizācijas kultūru - Muhina, Olga (Latvijas Universitāte, 2012)
Globalizētajā pasaulē īpaši aktuāls kļūst dažādības jautājums. Starptautiskajās organizācijās kolektīvi kļūst arvien jauktāki etniskajā ziņā. Bakalaura darba mērķis ir identificēt etnisko atšķirību izpausmes organizācijas kultūrā un salīdzināt divu nacionālo kultūru (latviešu un krievu) pārstāvju dažādas attieksmes pret vairākiem darba aspektiem. Bakalaura darbā tiek raksturoti organizācijas kultūras teorētiskie aspekti, tiek aprakstītas dažādu zinātnieku pieejas korporatīvās kultūras pētīšanai un klasifikācijai, tiek apskatīts arī etnisko dažādību jēdziens, kā arī tiek pētīta starptautiskā uzņēmuma „X” organizācijas kultūra. Pētījuma rezultātā tika apstiprināta izvirzītā hipotēze, ka etniski jauktajā kolektīvā starp latviešiem un krieviem ir novērojamas atšķirības individuālisma/kolektīvisma dimensijas izpausmē.

Globalization makes the concept of diversity extremely urgent. In international organizations, the ethnic structure of the personnel becomes more diverse and heterogenous. The purpose of bachelor thesis is to identify the influence of ethnic differences on the organizational culture, and to compare the workers’ preferences choosing between individual and group tasks and between cooperation and competition. The thesis provides an insight into the theory of organizational culture; it presents different approaches to studying and classifying it. It also describes the concept of ethnic differences. It presents the results of a study on organizational culture in an international organization. As a result of this research, it has been proved that in ethnically heterogenous work teams, Latvians and Russians behave in different ways.
The Influence of Ethnically Heterogeneous Work Teams on the Culture of International Organization
Keywords: Ekonomika