Pierādīšanas pienākums administratīvajā procesā nodokļu lietās - Krjučkovska, Annete (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs veltīts tēmas “Pierādīšanas pienākums administratīvajā procesā nodokļu lietās” izpētei. Biežie un nesekmīgie reģistrētu nodokļu maksātāju centieni aizstāvēt savas tiesības uz priekšnodokļa atskaitīšanu nodokļu administrācijā un tiesā radījuši aizvien lielāku uzņēmēju neizpratni par pierādīšanas pienākumu priekšnodokļa atskaitīšanas tiesību izmantošanai, tādējādi pievēršot šai problēmai tiesību zinātnieku uzmanību. Darba mērķis ir izvērtēt pierādīšanas pienākumu administratīvajā procesā nodokļu lietās un ar prettiesiskām metodēm iegūtu pierādījumu pieļaujamību, kā arī detalizētāk izpētīt atsevišķas darījuma kategorijas priekšnodokļa atskaitīšanas gadījumos. Atslēgvārdi: prettiesiski iegūti pierādījumi, priekšnodoklis, atskaitīšana, zelts, komercpārvadājumi, kokmateriāli.

Master’s thesis is dedicated to research the theme “The burden of proof in administrative proceedings of tax matters”. Frequent and unsuccessful efforts of registered taxable persons to defend their right to deduct the input tax before tax administration and court have created a growing businessmen misunderstanding about application legal norms of input tax deduction right, thereby attracting attention of legal scientists to this problem. The goal of this work is to assess the burden of proof in administrative proceedings of tax matters and illegally obtained evidence in tax cases. Key words: illegally obtained evidence, input tax, deduction, gold, commercial transport, timber.
The burden of proof in administrative proceedings of tax matters
Keywords: Juridiskā zinātne; prettiesiski iegūti pierādījumi; priekšnodoklis; atskaitīšana; zelts; komercpārvadājumi