Skolēnu pašvērtējuma veicināšana sociālo zinību un vēstures stundās 6.klasē - Adomena-Matuseviča, Inese (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba autore ir Latvijas Universitātes pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studente Inese Adomena- Matuseviča. Diplomdarbs ir par skolēnu pašvērtējuma veicināšanu sociālo zinību un vēstures stundās 6. klasēs. Pašvērtējumam ir būtiska nozīme mācību procesā un sevis attīstīšanā. Tas atspoguļo cilvēka attieksmi pret sevi, pret savu darbu, un vērtībām, lai cilvēks būtu apmierināts sasniedzot vēlamo darbības rezultātu. Diplomdarba empīriskā pētījuma mērķis ir analizēt skolēnu pašvērtējuma veicināšanas pedagoģiskās iespējas, sociālo zinību un vēstures stundās 6. klasēs. Pētījumā iegūtie rezultāti apstiprina, ka skolēnu pašvērtējumu būtiski paaugstina darbs grupās, jo skolēniem ir iespēja radoši izpausties, pašapliecināties un sadarboties ar vienaudžiem, kas veicina socializēšanās prasmes un sevis pašapliecināšanos. Diplomdarbs sastāv no 42 lappusēm, 15 attēliem, 4 tabulām un 6 pielikumiem.

The author of the thesis is Inese Adomena-Matuseviča, a student at the Faculty of Pedagogy, Psychology, and Art of the University of Latvia. The thesis is about promoting self-assessment among students in social science and history classes in the 6th grade. Self-assessment plays a significant role in the learning process and self-development. It reflects a person's attitude towards oneself, one's work, and values, aiming for personal satisfaction in achieving desired outcomes. The objective of the empirical research in the thesis is to analyze the pedagogical possibilities of promoting self-assessment among students in social science and history classes in the 6th grade. The results obtained in the study confirm that self-assessment significantly enhances group work as students could express themselves creatively, gain self-confidence, and collaborate with peers, thus promoting social skills and self-affirmation. The thesis consists of 42 pages, 15 images, 4 tables, and 6 appendices.
Promotion of Students Self-Assessment in Social Studies and History Lessons for the 6th Grade
Keywords: Izglītības zinātnes; pašvērtējums; sociālās zinības; grupu darbs; skolēni; sociālās prasmes