Valūtas tirgus analīze ar "Japānas svecēm" - Locs, Arturs (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba tēma ir Valūtas tirgus analīze ar Japānas svecēm. Darba mērķis ir pētot dažādus Japāņu sveču modeļus izstrādāt priekšlikumus labākai valūtas kursa prognozēšanai. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti sekojošie izdevumi: izpētīt literatūras avotus, analizēt Japānas sveču uzvedību valūtas tirgū un praktiski pielietot analīzes principus valūtas kursa prognozēšanai. Darba apjoms ir 71 lpp., darbā tika izdalītas 5 nodaļas, kuru ietvaros tiks izskatītas grafiskas analīzes prognozēšanas modeļi, izmantoti 23 literatūras avoti pārsvarā angļu un krievu valodās. Darbā paradīti 73 dažāda veida un izmēra attēli. Informācija gūta apkopojot un izskatot esošo informāciju un personiskas pieredzes secinājumu veidā. Autors secināja par Japānas sveču analīzes efektivitāti, to izmantošanas iespējām un pielietošanu valūtas kursa prognozēšanai, paradīti vēsture piemēri, kuru izskatīšana apliecina atsevišķu sveču modeļu darbības principus. Pielikumā ir attēli un darījumu konta vēsture.

The purpose of work at studying models of the Japanese candles to develop offers for forecasting currency. For achievement of the given purpose following tasks were considered: to study references and other kinds of the information, to analyze behavior of the Japanese candles in the currency market and practically using principles of the analysis for forecasting a rate of exchange. The volume of work makes 71 p., work consists of 5 chapters in which it is examined separate models of candles as their combinations and used in examples from history of the currency market. 23 sources of the literature in Russian and English language were used; in work 73 pictures are shown. The author has drawn conclusions about efficiency of use of the Japanese candles in the analysis of the currency market and application in forecasting a rate of exchange. In the appendix is the history trading account.
Japonese candlestick chorting techniques on Forex
Keywords: Ekonomika