SIA "Rendoks" debitoru parādu uzskaite un kontrole - Temmere, Inese (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu analīzi un debitoru parādu novērtēšanu, konstatēt debitoru parādu uzskaites un vadīšanas problēmas, lai izstrādātu priekšlikumus klientu parādu pārvaldīšanas pilnveidošanai. Mērķa sasniegšanai tiek izpētīta debitoru parādu atzīšanas teorētiskā bāze, to pārvaldība un kontrole, veikta SIA „RENDOKS” apgrozāmo līdzekļu analizē un debitoru parādu uzskaites un kontroles procedūru izpēte. Diplomdarbā iekļautas 2 nodaļas. Pirmajā nodaļā tiek aplūkota debitoru parādu un ar tiem saistīto procedūru teorētiskā bāze. Otrajā nodaļā tiek veikta SIA „RENDOKS” analīze un aprakstīta norēķinu uzskaites organizācija un dokumentācija. Veiktās izpētes rezultātā darba autore izsaka secinājumus un priekšlikumus. Diplomdarba kopapjoms ir 60 lapas, tajā ir iekļautas 7 tabulas, 2 attēli, 9 formulas un pievienoti 3 pielikumi.

The aim of the diploma paper is to identify problems of accountancy and management of debts, on the basis of analysis of the company's current assets and assessment of receivables, in order to develop proposals for improving customer debt management. To achieve aim being explored the theoretical basis of recognition of debts, their management and control, the analysis of current assets of SIA "RENDOKS" and the investigation of accounts receivable accounting and control procedures. Research paper contains 2 chapters. The first chapter deals with theoretical basis of the debt indebtedness and management procedures. The second chapter deals with the analysis of SIA RENDOKS and describes the organization of accounting and documentation. As a result of the research, the author of the paper makes conclusions and suggestions. The research paper has 60 pages, 7 tables, 2 images, 9 formula and 3 appendices.
SIA "Rendoks" Debtor Accounting and Management
Keywords: Ekonomika; debitoru parādi; parādi; Šaubīgie un bezcerīgi debitori; pārvaldība